İnstagram, Facebook ve uydu üzerinden yayın yapan günü birlik kanallarda üzerinden bir çok kez okuduğum haberler oldu. hala da olmaya devam ediyor.
Bugün iş yerinde arkadaşımla sohbet arasında dayısının da bu dolandırıcılarda ürün aldığını ancak içinden çok farklı bir şey çıktığını anlattı.

Bu durumda bir çoğumuz küfür eder. 100-150 yada daha azı için koşuşturmacaya girmeyiz dimi.
Bu yanlış zaten kolay yılan mağdurlar sayesinden bu kansızlar bit gibi türedi her sosyal platformda bunlar var insanı buralardan da soğutuyorlar. işin en üzücü tarafı 10-15 bin liraya bu sahtekarların güvenilir diye reklamını yapan sosyal medya ünlüleri var.

Konuyu dağıtmayalım arkadaşımın dayısının ne yaptığını merak edenleriniz vardır. bu dayı birazcık kinci ama benim görüşüm çok iyi iş çıkarttığı yönünde.

Bu adam farklı numaralardan aynı dolandırıcıya defalarda sipariş vermeye devam etti. kapalı kargo kapıda ödemeli seçenekle tabi. gelen kargoya almıyorum kardeşim iade edin aldığınız yere dedi her seferinde 10 tl göndericiye girmesi demek herhalde yada geri götürünce bu 20 oluyordur. Eee sonuçta kapıya gelen kargoyu kargo görevlisi açtırmıyor ya hani hakkımız olmasına rağmen bizde almıyorum kardeşim aldığın yere götür deme hakkına otomatikman sahip oluyoruz. Bilmeyenler için iyi olmuştur böyle bir hakkınız var.

Bu 30-40 defa yaparsa bir mağdur o satıcının tabiri caizse kusura bakmayın anasını ağlatmış oluyor.

Belki biraz manyakça gelebilir kimilerine, fakat düşünsenize o para mağdur insanlar için gerçekten kıymetli ve ucuz ve işine yarar bir şey aldığını düşünüyor.

Gelen ne hıyar mı nokia 3310 şarj adaptörümü bir çift terlik mi ? bu dayı gibi her mağdur umarım saldırgan davranır.

Yasal olan diğer yollarda var ama avukat olan bir dostumdan aldığım bilgiye göre de bu dosyalardan dağlar kadar birikti.

Bu sahtekarlara birilerinin Kemal SUNAL filmlerinde ki gibi yada Nasrettin Hoca öykülerindeki gibi ders vermesi lazım, lazım ki bir daha şerefsizlik yapmayı akıllarında bile geçiremesinler başka insanlarında canlarını yakamasınlar lütfen sizinde bu konuda sahtekar avlama taktikleriniz varsa yorumda belirtin.

Belki birilerini mutlu etmiş iyilik yapmış oluruz.


Solo yazar