Evde hepimizin alacağı birkaç kolay önlemle doğalgaz faturası yaklaşık yüzde 30 azaltılabilir.
petek arkası ısı levhası





Isı kayıplarının en fazla olduğu noktalar radyatör arkaları. Yapı marketlerden kolaylıkla temin edinilecek bu ısı yalıtım levhalarını radyatör arkalarına yerleştirerek önemli miktarda ısı kaybını kaybını önlemiş ve doğalgazda tasarruf sağlamış olursunuz.


Duvarlara mantolama yöntemi ile ısı yalıtımı yaptırılması, pencerelerden soğuk havanın sızmasının önlenmesi, petek arkalarında oluşacak ısı kaybını önlemek için yalıtım plakaları kullanılması özellikle de her yıl düzenli olarak yetkili servisi tarafından kombi ve petek bakımı yaptırılması doğalgaz faturalarında yüzde 30’a varan tasarruf sağlayabilmektedir.
Termostatik Vana

Perdelerin radyatör üzerinde sonlandırılması gerek. Zemine kadar inip, radyatörün önünü kapatmamasına dikkat edilmeli.
petek arkası ısı levhası


petek arkası ısı levhası
Radyatör ile koltuk arasında 20-25 santim açıklığın olması lazım ki sağlıklı bir ısınma gerçekleşebilsin.

Yoğuşmalı kombi taktırın !

"Yanlış bilinen doğrular var. Vatandaş evde olmadığı dönemlerde kombisini kapatıyor. Kesinlikle yanlış. Kombiyi kapattığı zaman evin içerisindeki sıcaklık düşüyor. Evi geri döndüğünde de soğuk evi ısıtmak için daha fazla gaz yakmak zorunda kalıyor. Bu doğru bilinen yanlışlardan. ‘Evde yokum gaz boşa yanmasın, geldiğimde açarım’ düşüncesi kesinlikle yanlış. Bunun yerine kombiyi düşük derecelere çekmeliyiz. 40 derecenin altına çekilmesin, bu derecenin altı da içeriye bir ısı vermez. Kombiler yoğuşma aralığında çalıştırılmalı. Yoğuşmasız kombi taktıranlar yüzde 10-15 oranında fazla fatura öder. Yoğuşmalı kombi taktıranlar baştan tasarruf sağlamış oluyor.

Yoğuşmalı kombi hakkında daha fazla bilgi için : Yoğuşmalı kombi nedir ?


Yıllık düzenli kombi bakımını yaptırın !

Kombi kullanıcılarının genelinin, kombilerini hatalı kullandıkları, arıza ile karşılaşana kadar yıllık kombi bakımı yaptıranların sayısının çok az olduğu, tesisat temizliğinin yapılmaması nedeniyle peteklerin alt kısmının soğuk kaldığı görülmüştür.

Umarım bu yazıda sizlere faydam dokunmuştur. Sizde aklınızda olan bildiğiniz ve duyduğunuz doğalgaz tasarruf yöntemlerini yorum olarak yazabilir başkalarıyla bilginizi paylaşabilirsiniz...