Konusu: Juan gardiyan olmak üzeredir. İşe bir gün erken gelir. İki meslektaşı ona hapishaneyi gezdirirken, birdenbire tavandan düşen bir parçanın çarpmasıyla bayılır.
Gardiyanlar onu ayıltmak için 211 numaralı boş hücreye götürür. Juan bilinci kapalı halde hücrede yatarken hapishanede bir ayaklanma patlak verir. Ayıldığında güç bir durumla karşı karşıyadır: Hayatta kalmak için mahkûm rolü oynamak zorundadır.
(2010 yılında en iyi yönetmen, en iyi erkek oyuncu gibi daha pek çok dalda uluslar arası ödülleri almayı başaran İspanyol ve Fransız ortak yapımı bir film)

İzleyici Yorumu: İnsanoğlunun nasılda değişken bir yapıya sahip olduğuna tanık olacaksınız bu filmde. duygu yoğunluğunu, öfkeyi izleyicide en az oyuncular kadar yaşıyor bu filmde... sonu konusunda bazı tereddütlerim var tabi fakat seri olursa ya da en azında ikincisi çekilirse hiç fena olmaz. yaşamak için nasılda çevresine adapte oluyor insan özünde olmadığı gibi davranıyor. izleyin görün... tavsiye ediyorum 10/10 bir film değil ama izlediğim için kesinlikle pişman değilim :)


IMDB Puanı: http://www.imdb.com/title/celda211/
Yapım Yılı ve Ülkesi: 2009 –  İspanya & Fransa
Filmin Yönetmeni: Daniel Monzón
Filmin Senaristi: Jorge Guerricaechevarría , Daniel Monzón , Francisco Pérez Gandul
Başrol Oyuncuları: Carlos Bardem Luis Tosar , Marta Etura , Alberto AmmannAntonio Resines , Luis Zahera
Film Türü: AksiyonDram
Film Süresi: 110 dakika
FRAGMANI İZLE: http://www.imdb.com/video/celda211/